Ako ste na našoj web stranici - trebate implementirati GDPR

Uredba stavlja pred Vas obvezu zaštite osobnih podataka, krenuvši od Vaših zaposlenika, klijenata i vanjskih suradnika. U svakom trenutku morate znati gdje su osobni podaci koje prikupljate te u koju svrhu se smiju koristiti, kao i procese kretanja osobnih podataka. 

Sada znate da imate obavezu implementiranja svih važećih odredbi Uredbe.



Odakle krenuti? Javite se nama da napravimo procjenu Vaših potreba!

            

Tim pravnika s dugogodišnjim iskustvom te uz informatičku podršku garancija su Vaše brze 

i efikasne implementacije bez velikih troškova.

​Ovdje smo za Vas! 


O NAMA

SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za usluge bavi se djelatnošću pomoći pri implementiranju Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalih pozitivnopravnih propisa koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

 

Mladi tim pravnika s dugogodišnjim iskustvom u pravnim, ekonomskim i informatičarskim poslovima ima za cilj olakšati Vam implementaciju GDPR-a te kontrolu provedbe svih odredbi na najbrži i najpovoljniji mogući način.

POLITIKA PRIVATNOSTI

VLASNIK OVE WEB STRANICE JE SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za usluge. Zabranjuje se kopiranje, prenošenje ili objava dijela teksta bez pisane suglasnosti Vlasnika.

 

Osobne podatke prikupljamo radi:

·  što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit

·  osiguranja pružanja tražene usluge

·  promocije naših usluga

·  naše statističke obrade podataka

·  mogućnosti slanja promidžbenih materijala, ponuda i kontaktiranja

 

Prikupljamo slijedeće podatke koje nam stavljate na raspolaganje, a koji su zaštićeni politikom privatnosti:

·  ime i prezime

·  e-mail

·  kontakt telefon ili mobitel

 

U trenutku dostavljanja Vaših osobnih podataka po kojima Vas je moguće identificirati putem obrazaca dostupnih na web stranici, Vi pristajete da Vas kontaktiramo te obrađujemo Vaše podatke sa ciljem odgovora na Vaš upit te promotivnih aktivnosti.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji ste nam dobrovoljno dostavili. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo Vam omogućili pristup na internetske stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

 

Politika kolačića (cookies)​

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići), te prati statistiku posjećenosti web lokaciji. Svrha kolačića je dobronamjerna i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom korištenja sustava. Tom upotrebom kolačića (cookies) mogu biti obuhvaćeni analitički podaci, personalizacija, oglasi i druga komunikacija. Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti tako da namjestite postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute za onemogućavanje spremanja kolačića.

Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ''zapamtit'' će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način, internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.


Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u oglašivačke svrhe. 


Kakve kolačiće koristi ova web stranica?

  • Privremene kolačiće – kolačići koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite
  • Stalne kolačiće – kolačići koji će ostati ''zabilježeni'' u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

Više o kolačićima možete pročitati ovdje:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavila ova internetska stranica. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju. Ova stranica omogućuje:

Mjerenje posjećenosti putem Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Podatci iz kontaktnog obrasca, ispunjenog upitnika, postavljenog upita te ostali podatci o korisniku neće biti davani na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom. Korisnik je suglasan da pružatelj usluge web stranice superb-gdpr.eu ima pravo koristiti podatke korisnika u svrhu marketinških aktivnosti, usmeno i pisano kontaktirati u komercijalne svrhe ili u cilju poboljšanja vlastitih usluga, distribuirati na kontakt podatke korisnika informativne i komercijalne poruke u elektroničkom ili pisanom obliku, objaviti u svojim referencama naziv tvrtke/organizacije korisnika. U svim e-mailovima imate mogućnost odjave s liste primatelja.


Sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka na vaš zahtjev omogućit će vam se pristup osobnim podacima kao i eventualni ispravak istih.

Radi sigurnosti podataka na ovoj web stranici te kako bismo osigurali da usluga bude stalno dostupna, ova web stranica koristi softver koji prati posjete te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način.


Koristimo Facebook Pixel pružatelja usluge Facebook, Inc. (www.facebook.com – „Facebook“) na našoj Internetskoj stranici. Facebook Pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmjereni na jednu od naših internetskih lokacija klikom na Facebook oglas. Ovaj proces je dizajniran za procjenu efektivnosti Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih poduhvata. Prikupljeni podaci su anonimni, tako da ne možemo izvući zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo nikakve osobne podatke Facebook-u. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je mogućne povezivanje sa odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smjernicama za korištenje Facebook podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/). Možete omogućiti Facebook-u i njegovim partnerima da prikazuju oglase unutar i van Facebook-a. Kolačić́ se također može čuvati na vašem računalu u ove svrhe.



Podatci iz kontaktnog obrasca, ispunjenog upitnika, postavljenog upita te ostali podatci o korisniku neće biti davani na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom. Korisnik je suglasan da pružatelj usluge web stranice superb-gdpr.eu ima pravo koristiti podatke korisnika u svrhu marketinških aktivnosti, usmeno i pisano kontaktirati u komercijalne svrhe ili u cilju poboljšanja vlastitih usluga, distribuirati na kontakt podatke korisnika informativne i komercijalne poruke, telefonske pozive, objaviti u svojim referencama naziv tvrtke/organizacije korisnika. Osobne podatke čuvamo sukladno pozitivnim zakonskim propisima ili do Vašeg opoziva.

 

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva. U svim e-mailovima imate mogućnost odjave s liste primatelja.


Voditelj obrade osobne podatke obrađuje samo i u onoj mjeri ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

·  da je ispitanik dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha

·  da je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka 

·  da je obrada nužna radi poštovanja pravnih obveza Voditelja obrade

·  da je obrada nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe

ili

·  da je obrada nužna za potrebe legitimnih interesa Voditelja obrade. ili treće strane, osim u slučaju kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, osobito ako je ispitanik dijete. 


Svaki ispitanik ima prava koja Voditelj obrade odgovarajuće mora ispoštivati u slučaju zahtijevanja njihova ostvarivanja:

·  ispitanik ima pravo na pristup osobnim podacima

·  ispitanik ima pravo na ispravak osobnih podataka

·  ispitanik ima pravo na brisanje osobnih podataka

·  ispitanik ima pravo na prenosivost osobnih podataka

·  ispitanik ima pravo na ograničenje obrade osobnih podataka

 

Ako ispitanik želi ostvariti pravu uvida, ispisa ili brisanja osobnih podataka u sustavu pohrane to pravo javite nam se na e-mail: podrska@superb-gdpr.eu.  

Voditelj obrade će bez odgađanja u zakonskom roku, na zahtjev ispitanika ispraviti netočne podatke koji se na njega odnose odnosno temeljem traženja ispitanika iste dopuniti.

 

Voditelj obrade će bez odgađanja u zakonskom roku, temeljem zahtjeva ispitanika, provesti brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose pod uvjetom da osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili ako ispitanik povuče privolu na kojoj se obrada temelji.

 

Ispitanik koji smatra da mu je povrijeđeno neko pravo zajamčeno Općom uredbom o zaštiti podataka ima pravo podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava nadležnom tijelu. 


25.05.2018., Zagreb

UVJETI UPORABE

Uvod

Ova internetska stranica vlasništvo je SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za usluge, Rapska ulica 37B, 10000 Zagreb, Hrvatska. Društvo je pružatelj usluga poslovnog savjetovanja, odnosno pružatelj usluge pomoći u implementaciji GDPR obveza putem internetske stranice www.superb-gdpr.eu.

Uvjeti korištenja web stranice

Pristupom na Internet stranice superb-gdpr.eu smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. 


Svrha ove internetske stranice je približiti korisnicima sustav zaštite osobnih podataka i pomoći im u razumijevanju njihovih prava i obveza te u tom smislu SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA nastoji da objavljeni sadržaj u najvećoj mogućoj mjeri daje potpunu i točnu informaciju. SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana uz korištenje stranice od strane korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom sadržaja stranice ili zbog mogućih propusta u sadržajima, nedostupnosti ili netočnih informacija.

Naše su internetske stranice i sadržaji objavljeni na njima zaštićene autorskim pravom. Zaštitu autorskog prava posebice imaju sve kopije, prerade, pohranjivanje i obrada bilo kojeg dijela web stranice. Objava dijela sadržaja je moguća isključivo uz pisanu suglasnost vlasnika ove internetske stranice.

Ove internetske stranice sadrže poveznice na druge internetske stranice koje uređuju treći. SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA samo omogućuje pristup tim stranicama, no ne preuzima nikakvu odgovornost u pogledu njihovog sadržaja. Poveznice su dane u namjeri informiranja korisnika, te se ograđujemo od točnosti sadržaja na internetskim stranicama trećih za koje postoje poveznice na našoj internetskoj stranici.


Korištenje usluge savjetovanja u implementaciji GDPR-a

Korištenje usluge savjetovanja regulirano je ugovorom o implementaciji koji se sklapa između  SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA kao pružatelja usluge i korisnika kao naručitelja. Pružatelj usluge postupa u skladu s najvišim poslovnim standardima u trenutku poduzimanja svake pojedine radnje implementacije, a na temelju informacija koje mu je pravovremeno, točno i potpuno dostavio naručitelj usluge. Naručitelj usluge je dužan pružiti točne informacije pružatelju usluge u pisanom obliku, o čemu će se sastaviti službeni zapisnik.

Podaci iz ugovora o suradnji smatraju se poslovnom tajnom i zabranjeno je daljnje proslijeđivanje ili kopiranje ugovora, priloga ili radnih materijala. Kršenjem ove odredbe i distribucijom dokumentacije koja je služila za implementaciju, korisnik usluge koji je dopustio raspačavanje poslovne tajne iz ugovornog odnosa platit će ugovornu kaznu u visini 25.000,00 kn pružatelju usluge, a sve u roku 7 dana od utvrđenja činjenice prosljeđivanja bilo kojeg dijela radnih materijala ili procesa.

Pružatelj usluge informirat će i educirati naručitelja usluge o svim aspektima zaštite osobnih podataka, koje je naručitelj usluge dužan implementirati u svoje procese rada i obrade osobnih podataka. Naručitelj usluge dužan je redovito, a najmanje jednom godišnje, provoditi testiranje sustava zaštite osobnih podataka i usklađenosti s GDPR-om, sve kako bi osigurao funkcionalnost sustava u mjeri koja osigurava potpunu usklađenost. O uvođenju novih sustava rada, poslovnih procesa, aplikacija i sustava obrade osobnih podataka, naručitelj bi trebao obavijestiti pravovremeno pružatelja usluge kako bi se osigurala daljnja usklađenost.

Pružatelj usluge ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati naručitelju usluge na temelju provedenog postupka implementacije ili nakon toga. Ukoliko naručitelj usluge dokaže da je pružatelj usluge postupao s nepažnjom ili suprotno pravilima struke, pružatelj usluge odgovara do visine novčanog iznosa koji je definiran ugovorom. Pružatelj usluge ne odgovara za bilo kakvu štetu koja je nastala naručitelju usluge u slučaju da je naručitelj usluge davao netočne, nepravovremene, nepotpune ili lažne informacije o osobnim podacima, na temelju kojih je postupao pružatelj usluge.

SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama www.superb-gdpr.eu


Uvjeti korištenja stupaju na snagu 21.05.2018.

Tvrtka: SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za usluge

Skraćena tvrtka: SUPERB POSLOVNA RJEŠENJA j.d.o.o. 

Rapska ulica 37B, 10000 Zagreb / OIB: 44704046157 / Trgovački sud u Zagrebu / Broj upisa: 081172387 

Račun otvoren kod: Erste bank d.d. IBAN: HR3524020061100876745 / Temeljni kapital uplaćen je u cijelosti i iznosi 10,00 (deset) kuna.

osnivači društva: Ivan Jakić, dipl.iur., Aleksandar Đurđević, dipl.iur. / direktor: Aleksandar Đurđević, dipl.iur.

podrska@superb-gdpr.eu